Természeti és kulturális adottságai az Egri borvidéket hazánk egyik legfontosabb borrégiójává emelik.
Családunk mintegy 60 hektár szőlőt telepített a borvidék legjobb fekvésű területein, így Egri Bikavérünk jelentős részben saját szőlőnkből készül.
Fő alkotó fajtái a Kékfrankos, a Cabernet Sauvignon, a Kékoportó és a Zweigelt.
A bikavér az a borunk, amely minden évjáratban közel azonos, kiegyensúlyozott minőséget eredményez.
Ennek egyik fő oka a hosszú érlelés, amelyből minimum 12 hónap nagy fahordóban történik.
A másik, hogy az alkotó fajták arányának megválasztásával lehetőségünk nyílik a bor karakterének folyamatos szinten tartására.
Színe bíborvörös, illatában, ízében a meggy dominál, kellemes sav-tannin egyensúlya bársonyossá, jó “illatúvá” teszi a bort.
Fogyasztását magyaros ételekhez, vörös húsokhoz, hosszú éjszakai beszélgetésekhez 18°C-on ajánljuk.
Kedves egészségére!
Varga Péter
Alkoholtartalmú termékeket a hatályos jogszabályokra figyelemmel 18. életévét be nem töltött személy részére nem értékesítünk és nem szolgálunk ki.