Termék Leírás:
Balatoni Juhfark - Kéknyelű száraz fehér tájbor.
A bortermelő munkájának egyik legfontosabb és legszebb része a különböző fajták házasítása.
Erre utal a népi bölcsesség, hogy az a jó borász, aki jobb bort tud felhozni a pincénkből, mint ami ott volt.
A Juhfark és a Kéknyelű házasításával reményeim szerint mi is jól vizsgázunk
Két karakterében nagyon hasonló tradicionális „férfibor” találkozik, amelyek jól harmonizálnak és szépen egészítik ki egymást.
A Balaton-felvidék két ősi tájfajtája, amelyek máshol nem találhatók és érdekes módon mindkettő a szőlőtőke fizikai megjelenéséről kapta nevét; a Juhfark, vagy ahogy Jókai írt róla a „Juhfarkú”, a fürtje formájáról, a Kéknyelű a levélnyél elszíneződéséről.
Amilyen szépen összecseng a két név fülünkben, olyan szépen találkozik a két bor illatában és ízében.
Illatában a Juhfarkúra jellemző szőlővirágot és zöldfűszereket fedezhetjük fel. Ízében a Kéknyelű sajátosságai jellemzik a bort, az ásványosság, a robosztusság, a játékos tüzesség, utóízében mandulás kesernye.
Fogyasztását 14°C-on, fehér húsokhoz ajánlom. Kedves egészségére! Varga Péter
A termékre vonatkozó információk csak az előzetes tájékozódást szolgálják, végleges tájékoztatást a termék átvételét követően, a termék csomagolásán találsz.
Allergének
Kén-dioxidot tartalmaz.
Tartalmaz: Kén-dioxid / Szulfitok
Gyártó
Varga Pincészet Kft.
Származási hely
Magyarország