Felső-Magyarországi Kékfrankos félédes vörös tájbor.
Termékleírás
Termék információk
Kedves Vásárlónk!
Magyarországon a tradicionális kékszőlő fajták telepített felületének többsége Kékfrankos.
Ez a telepítési arány egyrészt kifejezi a magyar vincellérek több generációjának értékítéletét, másrészt azt is jelenti, hogy a mai magyar vörösbor szerető borivó népesség a kékfrankoson nőtt fel.
Mint szőlőfajta kiváló tulajdonságokkal rendelkezik, szinte minden évjáratban megbízhatóan jó minőséget hoz, mint borfajta pedig kiválóan alkalmas az általános népszerűségre.
Érzékszervi jellemzői alapján a Kékfrankos áll az origóban, hozzá képest mondhatjuk borokra, hogy savasabb vagy lágyabb, sötétebb vagy világosabb, gyümölcsösebb vagy érleltebb.
Színe bíborvörös, illata, íze a szederre emlékeztet, enyhén fanyar, mégis friss, gyümölcsös.
Fogyasztását vörös húsokhoz, magyaros ételekhez 18°C-ra hűtve ajánlom.
Kedves egészségére!
Allergén összetevők
Kén-dioxid / Szulfitok
Biztonsági információk
Alkoholtartalmú termékeket a hatályos jogszabályokra figyelemmel 18. életévét be nem töltött személy részére nem értékesítünk és nem szolgálunk ki.